Ryzlink rýnský se pěstuje od 15. století, ale dlouho byl podceňován, a dokonce vinaři považován za druhořadou odrůdu, která se hodí tak maximálně do cuvée. Hrozny se sklízely spolu s ranými odrůdami, takže nedostaly šanci dozrát a ukázat svůj potenciál. Až v 18. století rolí náhody se sběr hroznů zpozdil a k překvapení všech ryzlink rýnský předvedl nevídaný výkon. Od té doby se se řadí mezi nejkvalitnější světové odrůdy, které si zaslouží slunečné jižní svahy.
Jak chutná Ryzlink rýnský
Jakostní vína mají zlatavou, až jantarovou barvu, voní po meruňkách, broskvích a kdoulích. Typická je nasládlá chuť medu, rozinek a mandlí. Ryzlink rýnský skvěle doplní slané předkrmy, paštiky, sýry i zeleninová jídla.
3 položek celkem